„Ostvarivanje prava albanske nacionalne manjine na jugu Srbije-Mladi u akciji“ – Intervju – Jelena Urošević-koordinatorka projekta

„Verujemo u mlade – Ubedjena sam da bi svaka mlada osoba ostala u  svojoj opštini i  pomogla joj da se razvije, ukoliko bi joj bila pružena mogućnost da radi i utiče na njen razvoj. Cilj ovog projekta je da im u tome pomognemo”.

Jelena Urošević, koordinatorka projekta, „Ostvarivanje prava albanske nacionalne manjine na jugu Srbije-Mladi u akciji“, izjavila je danas kako su „mladi na jugu Srbije  osetljiva grupa, između ostalog i zato što nemaju opciju da participiraju u političkom životu kao odrasli. Oni žele da učestvuju, ali trebalo bi da budu informisani o svojim mogućnostima. Veoma je važno da mladi vide da se njihove aktivnosti realizuju. Njihova motivacija u tom smislu mora sistemski da se razvija i učini konstantom. To, naravno, zavisi od političke volje i budžeta u zemlji i na lokalnom nivou” .

Na današnjem sastanku  nevladinih organizacija  sa juga Srbije,  u prostorijama OEBS u Bujanovcu, Jelena Urošević je naglasila da Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac, koja realizuje projekat, ima cilj da se mladi ljudi osposobe da sami odlučuju o svojoj budućnosti, da sukobe rešavaju mirnim putem i da učestvuju u društvenom i političkom životu na svim nivoima – nacionalnom, regionalnom i lokalnom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *